affirmaties

5 affirmaties die mijn leven hebben veranderd

Geen idee wat affirmaties zijn? Begrijpelijk, ik wist ook eerst niet wat ze waren maar toen ik mij er in ben gaan verdiepen zorgde het echt voor mega veranderingen. Graag deel ik er 5 met jullie die mijn leven en mijzelf enorm hebben veranderd. 

Affirmaties zijn positieve gedachten en door deze te herhalen worden de versterkende teksten onderdeel van je systeem, van je onderbewustzijn en je overtuigingen. De positieve affirmaties komen vooraan in je gedachten te zitten. Wat je denkt, vormt je werkelijkheid. 

Het is geen geheim dat affirmaties je leven kunnen veranderen. Ik was niet altijd de eerste om dat toe te geven, maar ja, dat was voordat ik ze begon te gebruiken 

Ze kunnen enorme veranderingen in je denken, je houding en je manier van denken veroorzaken. Het is niet verwonderlijk dat je gedachten je beslissingen en acties sterk beïnvloeden. 

Ik ben zelf nog steeds een beginner in het hele rijk van affirmaties, maar in het half jaar heb ik er een paar gevonden waarvan ik graag keer op keer terugkom, omdat ze me kracht hebben om gegeven om vooruit te gaan, ongeacht de uitdaging. Iedereen gaf altijd aan bij mij dat ik mezelf klein hield en niet in de gaten had hoeveel kennis ik in huis had. Erg lastig want voor mijn gevoel was de kennis die ik huis had niet speciaal en wist merendeel dit al. Wat bleek, dit was dus niet het geval. Dus aan de slag met de positieve gedachten en dit heeft mij enorm laten inzien dat ik er echt wel mag zijn en dat ik ook een krachtige ondernemer ben.

IK BEN SLIM EN STERK. IK KAN HET.

De woorden ‘slim’ en ‘sterk’ gebruik ik omdat ze voortbouwen op onzekerheden die ik over mezelf heb en me helpen voelen wat ik moet voelen. Persoonlijk vind ik dat, omdat “Ik ben …” affirmaties zo eenvoudig zijn, het soms wat tijd en herhaling kan kosten voordat ze volledig doordringen. Maar het is ook hun eenvoud waardoor ze op dit moment zo gemakkelijk te gebruiken zijn. Sluit de zin af met de woorden naar keuze en voila!

“IK MOET DIT DOEN”

Deze is geweldig als je wat dankbaarheid in jezelf moet oproepen en een positievere manier van denken moet aannemen over welke taak je ook moet doen. In de loop van de tijd worden zelfs de dingen waarvan we dachten dat ze opwindend waren, saai voor ons, en het veranderen van onze woordenstroom van “ik moet” naar “ik ga naar” helpt ons herinneren waarom we hebben gekozen voor een bepaald pad en we zelf in de hand hebben welke kan we op gaan en op welke manier.

“MIJN HUIDIGE STAAT IS NIET MIJN PERMANENTE STAAT

Ik ben er vrij zeker van dat het technisch gezien niet de bedoeling is dat je ontkenningen toevoegt aan je affirmaties (d.w.z. het woord “niet”), maar ik liet het hierin glijden, omdat de zin als geheel zo’n krachtige herinnering is voor mij. We groeien en ontwikkelen ons altijd en we zitten nooit vast tenzij we onszelf vast laten blijven zitten. Zonde, wat er is zoveel meer! Het is een herinnering aan geduld zonder echt rechtstreeks over geduld te praten. Geloof dat er meer is dat wat je nu hebt en als je wilt groeien of dingen wilt veranderen dat dit ook ALTIJD mogelijk is.

“ER GEBEUREN GOEDE DINGEN VOOR MIJ”

Ja, ja dat doen ze. Er gebeuren de hele tijd goede dingen voor jou. Zelfs sommige van onze negatieve ervaringen waren gewoon goede dingen die voor ons gebeurden, in vermomming. Misschien een beetje te vergelijken met de wet van aantrekkingskracht

maar als je positief over dingen denkt ga je denken ook in een positief daglicht zien. Ook ik heb ook zware dingen meegemaakt, vooral in mijn privéleven. Maar dit heeft mij wel gevormd als persoon, als moeder en zelfs al ondernemer! Begin bij kleine stappen en ga op zoek naar de goede dingen die elke dag voor je gebeuren, dit zorgt ervoor dat je niet altijd in die negatieve spiraal blijft denken.

“IK BEN GEZEGEND MET EEN MEERDERE TALENTEN WELKE IK MET PLEZIER VERDER ONTWIKKEL”

Ik heb het al een keer eerder aangegeven op Instagram dat ik vaak struggles met het stukje ‘wie ben ik’ en ‘wat doe ik nou’. Zelf vind ik enorm veel creatieve functies leuk en als ik iets ga doen dan ben ik daar ook altijd best doen in of ik zorg ervoor dat ik er goed in ben, door te leren, lezen of te oefenen. Klinkt best arrogant toch? Maar ik vind dat het totaal niet arrogant is het herinnert bij eraan dat ik gewoon meerdere talenten heb en dat ik mijzelf echt geen stempel hoef te geven. Gebruik ook eens de WORKSHEET – Grip op je geluk! om te zien wat jou nou echt gelukkig maakt.

Met welke affirmaties heb je het meest verbonden? Heeft je nog andere affirmaties die je graag als ondernemer of als moeder gebruikt? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.