instagram posts

15 creatieve Instagram post ideeën om op te vallen

Instagram is een prachtig platform met enorm veel verschillende en unieke content. Leuk? Zeker weten, maar het zorgt er ook voor dat het nóg lastiger is om met jouw content op te vallen. Want er zijn al meer dan 1,4 miljard maandelijkse gebruikers! Allemaal mensen/bedrijven die je kunt bereiken met je creaties, teksten, beelden of andere content.

Alleen moet je er wel voor zorgen dat je steeds creatief blijft om nieuwe relevante, engagerende en kwalitatieve content te plaatsen.

Ik begrijp het dat het soms lastig is, of dat je simpelweg geen tijd hebt, om leuke ideeën te verzinnen voor posts op Instagram. En dan zijn het niet alleen je posts in je feed. Stories zijn ook enorm belangrijk en veel gebruikers zijn fan van IGTV. Omdat ik wil dat jij je kunt onderscheiden van de vele concurrentie op Instagram heb ik een 15 goede Instagram post ideeën hieronder voor je verzameld waardoor je gaat opvallen met je killer content!

DE HANDIGE CARROUSEL OPTIE

Ik moest erg wennen aan deze optie want ik vond het “storend” in mijn feed aangezien er dan een, wel redelijk subtiel, vierkante in je foto stond. Maar toen zag ik de charme ervan in want je kunt nu wel foto’s delen die eigenlijk niet in de feed qua branding passen. Je zorgt dat de eerste foto helemaal in stijl is van je feed en de andere foto’s kunnen van alles zijn. Dus heb je nog een prachtige selfie van je liggen waar het licht perfect was maar niet helemaal in je kleurenschema past? No problemo, gewoon in een carrousel plaatsen.

EEN LASTIGE KEUZE OF EEN MOEILIJKE DILEMMA

Interactie met je volgers is enorm belangrijk en je kent waarschijnlijk wel de poll sticker die je in je stories kunt plaatsen. Dit kun je dus ook toepassen in je Instagram post. Helaas geen handige poll maar wel een afbeelding of carrousel in je feed. Je geeft je volgers twee of meerdere opties om uit te kiezen en je vraagt ze om een reactie. Dit kan door een like te geven, een bepaalde emoticon te plaatsen of een reactie te geven. Dit is een slimme en makkelijke manier om je engageren met je doelgroep.

QUOTE DIE MENSEN WILLEN DELEN

Iedereen heeft wel eens een quote gedeeld, erop gereageerd of een like gegeven omdat de boodschap herkenbaar was. Toch? Dus waarom ga je niet aan de slag in Canva en maak je een eigen post met een pakkende of herkenbare quote. Zet ergens in de foto je logo of bedrijfsnaam want op het moment dat de post gedeeld gaat worden is het een mega toffe bijkomstigheid dat je hierdoor nieuwe volgers gaat krijgen. Oh en soms is het handig om niet te extreme kleuren, afbeeldingen of andere figuren te gebruiken want dan willen mensen hem niet delen in hun feed of stories 🙂

MAAK MENSEN AAN HET LACHEN MET HUMORISTISCHE POSTS

Humor in je bericht is altijd een goed idee. Het zorgt voor een beetje luchtigheid en geeft mensen een nog meer ontspannen gevoel. Het kan wel lastig zijn om aan te voelen welke humor leeft onder je volgers. Grove, droge of misschien wel zelfspot humor. Dit is een kwestie van uitproberen en kijken wel humor de meeste likes of reactie krijgt. Humor toevoegen kun je doen door een grappige foto te plaatsen of onder een wat mindere humoristische foto een grappige tekst plaatsen.
Houd er wel rekening mee dat het moet passen binnen je bedrijf en de boodschap die je wilt uitdragen. Persoonlijke humor past niet altijd bij een bepaalde type bedrijf.

BEHIND THE SCENE INSTAGRAM POST

Het stukje persoonlijkheid wat komt kijken bij een samenwerking is in deze tijd een must. Iedereen wilt weten met wie ze nou eigenlijk samenwerken, heb je wel de gunfactor? Je kunt meer persoonlijkheid laten zien door je volgers een kijkje te laten nemen achter de schermen. Dat betekent niet dat je gelijk je geheimen moet delen maar je kunt ook je werkplek laten zien? Vertel ze eens hoe jouw werkdag eruitziet, waar haal jij je producten, met wie werk je samen, wat is het proces tot een bepaald eindproduct of hoe gezellig ziet je vrijdagmiddagborrel eruit?

MOOI VORMGEGEVEN INFOGRAPHICS

In 1 post gelijk duidelijk waar je bericht over gaat zonder dat ze de tekst hoeven te lezen. Een handige visuele weergave van gegevens, tips, ontdekkingen of resultaten op een overzichtelijke manier. Wederom weer handig om zelf te maken in Canva, helemaal in je stijl zodat hij mooi blend in je feed. Vaak worden deze infographics veel gedeeld.

TESTIMONIALS VAN JE KLANTEN

Wie wil er nou niet pronken met een prachtige testimonial van een tevreden klant die vertelt dat je goede producten of diensten levert?
Iedereen wilt graag weten of ze de juiste beslissing nemen om met jou in zee te gaan. Ben je of zijn jouw producten wel zo goed als je zelf beweert? De kracht van testimonials is zo waardevol en te waardevol om te laten liggen in je mailbox. Een positieve ervaring van een klant kan een potentiële klant net over de lijn trekken.

GEEF OPENBAAR ANTWOORD OP DE FAQs.

Ze staan waarschijnlijk al op je website, de antwoorden van veel gestelde vragen. TOP! Deel ze ook op je Social media want niet iedereen zal gaan zoeken naar antwoorden op je website. Je kunt vooraf een vragensticker in je stories plaatsen, een vraag stellen in je Instagram posts of gewoon alle vragen die je de afgelopen tijd hebt ontvangen verzamelen en deze delen in een post met alle antwoorden.

WEES TROTS OP MEDIA BERICHTEN

Je staat in de krant, je hebt een interview op de radio gegeven of je bent zelfs op tv geweest. Hoe gaaf is dat? Deel dit dan ook met grote trots op je account.
Dit geeft mensen een bepaald vertrouwen in je en het laat zien dat je een expert bent in je vakgebied. Ook kunnen andere mediakanalen dit zien en kunnen je dan ook weer gaan benaderen voor een item.

GEEF TIPS GEWOON GRATIS WEG

We zijn vaak bang om onze kennis te delen, om waarde weg te geven. Maar hoe kan een klant zien of je degene bent die zij nodig hebben? Of je wel de expertise in huis hebt om hun verder te helpen? Dit kun je alleen doen door te laten zien dat je weet waar je over praat. Geef je volgers tips waarmee je gelijk mee aan de slag gaan en direct resultaat zien. Geef je volger bewijs dat je echt weet waar je over praat en dat je ze verder kunt helpen.

LEUKE WIST-JE-DAT POSTS

Iedereen vindt het altijd leuk om achter bepaalde feiten te komen. Met een wist-je-dat posts kun je jouw doelgroep informeren over bepaalde aspecten binnen je bedrijf. Door zo’n post te maken kun je ook informatie geven over een bepaald product of dienst. Een wist-je-dat post kun je ook gebruiken om ze een leuke tip te geven of om een persoonlijke touch te geven door wat vrij te geven over jezelf. Creëer een aha-moment bij je klant!

GEEF JE VOLGERS EEN PODIUM

Geef wat liefde terug aan je volgers en laat ze gebruik maken van jouw bereik. Je kunt een post plaatsen waarbij je volgers een bepaalde oproep kunnen doen, geef ze de kans om iemand te taggen en in het zonnetje te zetten of bied ze de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen om zo leuke connecties of samenwerkingen aan te gaan. Zo’n post zorgt vaak voor enorm veel reacties en nieuwe volgers!

VOOR/NA POSTS

Wie houdt er nou niet van? Foto’s waarbij je de voor situatie ziet en dan wat uiteindelijk het resultaat is geworden, love it!
Dit kun je doen met beelden maar dit is ook mogelijk om met tekst te delen. Heb je iemand gecoacht en heeft die een mega omzet gedraaid vergeleken met vorige maand, deel het. Heeft iemand jouw training geboekt en mega resultaten hiervan gekregen, deel het. Veel mensen kijken niet alleen naar wát bied je aan maar meer naar wat is het resultaat!

LAAT ZIEN DAT JE OP DE HOOGTE BENT

Is er iets in het nieuws geweest dat betrekking heeft tot jouw dienst of product dan kun je dit delen met je volgers. Het is niet direct waardevolle content voor je volgers maar je laat wel zien dat je op hoogte bent van alles rondom jouw expertise. Of zijn er bepaalde nieuwe ontwikkelingen gaande waarbij die wel direct effect heeft op jouw bedrijf? Deel dit in een post en breng zo je volgers op de hoogte van alle ontwikkelingen.

GRATIS GRATIS GRATIS

Mensen zijn gek op gratis!! Dus organiseer een gave winactie waarbij ze je moeten gaan volgen, de post liken, delen in hun stories en andere mensen moeten taggen onder je post. Dit allemaal? Yup! Want ze moeten er natuurlijk wel iets voor doen om zomaar iets gratis te krijgen en dit levert jou weer nieuwe volgers, bereik en likes op!


Zorg er goed voor dat je niet saai gaat worden op Instagram. Het is een continu spel om mensen hun aandacht te trekken door nieuwe, unieke en creatieve content te delen. Elke dag vertellen hoe je dag was, vragen wat ze aan het doen zijn of wie er ook zin heeft in koffie is verleden tijd. Volgers willen meer en elke keer als ze iets van jou voorbij zien komen moet je hun aandacht trekken én vasthouden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.